Leusden,
27
augustus
2015
|
07:00
Europe/Amsterdam

Donderdag racedag: Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in België

Wie dacht dat racen een typische weekendactiviteit is, heeft het mis. De coureurs van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux komen vandaag in actie op het circuit van Zolder in België – spektakel gegarandeerd.

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een zeer spectaculaire raceklasse. Niet alleen door de inzet van de Porsche 911, de meest succesvolle racewagen ooit, maar vooral ook door het veelal jonge talent aan het stuur. Ook dit jaar zorgt de merkencup weer voor veel spanning. De strijd draait op dit moment om twee jonge landgenoten: Max van Splunteren en Peter Hoevenaars. Zij reizen af naar Zolder in de wetenschap dat Van Splunteren in de tussenstand van het kampioenschap op de eerste plaats staat met precies één punt voorsprong op Hoevenaars. Bovendien zit de Belg Xavier Maassen, de regerend kampioen in deze klasse, de twee op de hielen – spanning en sensatie is dus gegarandeerd op het Belgische circuit.

Kweekvijver
De Porsche GT3 Cup is een kweekvijver voor talent. Deelnemers komen aan de start met auto’s die in technisch opzicht identiek zijn. Dat betekent: gelijke kansen vanaf de start. De Porsche GT3 Cup is voor veel coureurs een echte springplank geweest naar een mooie autosportcarrière. Coureurs als Nick Tandy en Earl Bamber (onlangs nog winnaar van de 24 uur van Le Mans), leerden ‘het vak’ in de deze spectaculaire klasse.