Leusden,
14
december
2015
|
16:01
Europe/Amsterdam

De ultieme match: de beste tegen de beste

Samenvatting

Stel je voor: Mohammed Ali die tegen Mohammed Ali bokst. Of Maria Sharapova die het opneemt tegen… Maria Sharapova. Het gebeurt in een nieuwe commercial van Porsche. Maar waarom?

Porsche Cars North America en het Amerikaanse reclamebureau Cramer Krasselt hebben een commercial met een duidelijke boodschap ontwikkeld: echte groot(s)heid komt van binnen. Dat wordt geïllustreerd door legendarische sporthelden die het tegen zichzelf opnemen. Naast Ali en Sharapova speelt ook topschaker Magnus Carlsen een belangrijke rol in de commercial die vanaf kerst uitgezonden gaat worden in Duitse bioscopen en ook te zien zal zijn op internationale TV-zenders in diverse landen.

Automobiele hoofdrol voor de 911

De nieuwe Porsche 911 speelt de automobiele hoofdrol in de commercial. Evenals de topsporters neemt hij het op tegen zichzelf. Immers: de zwaarste strijd is die tegen jezelf. In andere woorden: de enige sportauto die het kan opnemen tegen een 911 is de nieuwe 911.

Achter de schermen

De nieuwe 911-commercial is op diverse plaatsen opgenomen. De scenes met Maria Sharapova werden geschoten in Los Angeles. In New York waren visagisten druk met het creëren van het gezicht van de jonge Mohammed Ali. Overigens was ook een voormalig trainer van Ali bij de opnames betrokken: hij zorgde voor de juiste ‘moves’ van Ali’s stand-in. Met succes: Ali heeft zijn scenes persoonlijk goedgekeurd.