16
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Classic Cool

De eerste Porsche Classic Challenge staat open voor alle modellen met een luchtgekoelde motor die het merk ooit heeft geproduceerd. Dan gaat het natuurlijk over de 911 (tot en met de 993-reeks), maar ook over de 356 en bijvoorbeeld de 914. In totaal is er plaats voor 70 equipes (bestuurder en navigator) en het streven is om van elk bouwjaar een (luchtgekoeld) Porsche model aan de start te krijgen. De route zal worden uitgezet en begeleid door rallycoryfee Jan Berkhof.


Start, finish én bijzondere challenges

De Porsche Classic Challenge start op 24 juni in Kasteel Ophemert. Van daaruit voert de route door de provincies Gelderland, Brabant en Limburg. Voorafgaand aan de overnachting in Chateau St. Gerlach in het Limburgse land is er de mogelijkheid om een zeer hedendaagse ‘Challenge’ te volgen: de WK-match tussen Nederland en Kameroen. Op dag twee volgt een route door het mooie landschap van de Duitse Eiffel met een verrassende regelmatigheidsproef. Dag drie gaat de rit naar Stuttgart. In het prachtige Porsche museum, dat speciaal voor deze gelegenheid ’s avonds open is, volgt de feestelijke afsluiting. De dag erna kunnen de deelnemers na het ontbijt op eigen gelegenheid terug rijden naar huis of een andere bestemming. De deelnamekosten bedragen € 1.850,- per equipe. Daarbij zijn drie overnachtingen, lunches, diners, rallymaterialen en eventuele technische assistentie inbegrepen. Inschrijven kan via www.porsche.nl/classicchallenge


De Keep it Original Award

Hoewel de Porsche Classic Challenge geen snelheidswedstrijd is, valt er toch een prestigieuze prijs te winnen: de Porsche Keep it Original Award. Alle deelnemende auto;s worden daartoe door een vakkundige jury beoordeeld op de mate van originaliteit. Dan gaat het bijvoorbeeld over kleuren en uitvoering, maar ook over matching numbers en de onderhoudshistorie. Zeker voor een Porsche geldt: hoe origineler, hoe beter én hoe langer de eigenaar er plezier van kan hebben. Om dat te waarborgen, bieden de officiële Porsche Centra van Nederland Porsche Classic aan: een speciaal onderhoud- en serviceprogramma dat volledig is afgestemd op de wensen en eisen van eigenaren van (semi-)klassieke Porsches.