Leusden,
05
januari
2019
|
06:00
Europe/Amsterdam

(Bijna) iedere 911 is uniek

Het leveringsgamma van de nieuwe Porsche 911 is nog lang niet compleet. Toch zorgt een vrijwel eindeloze hoeveelheid personalisatiemogelijkheden ervoor dat ook bij deze nieuwste generatie nagenoeg iedere 911 uniek is.

Volgens ingewijden komt het hooguit tweemaal per jaar voor dat er twee exact gelijke 911’s van de band lopen in Zuffenhausen. Daarmee is nagenoeg iedere 911 die de fabriekspoort verlaat uniek. Met een uitgebreid gamma zoals de 991-generatie dat aan het eind van z’n leven had, is dat wellicht niet zo verbazingwekkend. Net als bij voorgaande generaties werden er jaarlijks varianten aan de 911-reeks toegevoegd en met drie carrosserievarianten en verschillende Turbo- en GT-versies konden 911-kopers alle kanten op. De nieuwe 911 staat echter aan het begin van z’n loopbaan en is er vooralsnog alleen als coupé en in Carrera S of Carrera 4S-uitmonstering. Vergis je echter niet: er is alsnog genoeg te kiezen.

Neem het interieur van de 911. Dat is af-fabriek bestelbaar in elf verschillende kleuren. Die kleuren zijn bovendien deels met elkaar te combineren en dan is er nog de keuze uit drie stoelsoorten en verschillende bekledingvariaties. Als de uitrustingverschillen worden meegerekend, komen er nog eens 16 variaties bij. Er zijn 17 exterieurkleuren en de 911 is vermoedelijk de enige auto die zelfs zonder cabrioletversie maar liefst vier verschillende opties biedt voor het dak. De 911 Carrera S en Carrera 4S zijn standaard voorzien van een dakplaat in lichtgewicht aluminium. Optioneel kan het dak geheel worden uitgevoerd in carbon, terwijl wie liever de zon ziet alsnog voor een keuze uit twee daken komt te staan. Het glazen paneel laat de lucht indien gewenst ook in gesloten toestand zien, terwijl een aluminium schuifdak in gesloten toestand aan de buitenkant nagenoeg onzichtbaar is. Keuze te over, op ieder gebied.

Porsche Exclusiv Manufaktur

Als de reguliere optielijst desondanks niet toereikend is om tot de perfecte 911 te komen, dan is er nog de Porsche Exclusive Manufaktur. Onder dat exclusieve label kan net als voorheen worden gekozen voor letterlijk iedere kleur en kan elk detail tot in detail naar eigen smaak worden aangepast.