Leusden,
18
september
2015
|
10:03
Europe/Amsterdam

A day at the races

Dit weekeinde zorgt de Porsche GT3 Cup Challenge op het circuit van Zandvoort voor vuurwerk. Al was het maar omdat de voorlaatste races van het seizoen worden verreden én omdat de strijd om de titel nog open is. En naast de GT3 Cup Challenge is er komend weekeinde nog veel meer te beleven op de Hollandse duinenpiste.

De Porsche GT3 Cup Challenge komt dit weekeinde in actie op een vooraanstaand internationaal race-evenement: de Zandvoort Masters. Een belangrijk onderdeel ervan is de Formule 3-race met deelnemers uit de hele wereld. De Formule 3 is een regelrechte springplank naar de Formule 1. Om een idee te geven: Max Verstappen won vorig jaar de Zandvoort Masters.

Internationale ambiance
De Porsche GT3 Cup Challenge vindt dus plaats in een aansprekende internationale ambiance. Dat werkt ongetwijfeld inspirerend voor de drie overgebleven titelkandidaten: de Nederlanders Max van Splunteren en Peter Hoevenaars en regerend kampioen Xavier Maassen uit België.

Ook gratis genieten
De Zandvoort Masters en dus ook de GT3 Cup Challenge zijn gratis toegankelijk voor het publiek. Weekendkaarten voor het duinenterrein zijn hier gratis te downloaden. Liefhebbers die gaan voor een plaatsje op de hoofdtribune én een wandeling door de paddock, kunnen hier tickets bestellen.

Tijd voor actie
Liefhebbers kunnen op de volgende tijdstippen genieten van pure 911 GT3 actie:

Zaterdag 19 september:
18.10 uur: kwalificatiesessies

Zondag 20 september:
Race 1: 11.30 uur
Race 2: 17.05 uur