26
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

60 jaar internationale Porsche Clubs

De eerste Porsche Club werd op 26 mei 1952 opgericht door zeven enthousiaste Porsche–rijders uit het Duitse Westfalen. Volgens de statuten was het doel van de club om “alle Porsche-rijders in vriendschap en kameraadschap met elkaar te verbinden.” In 1955 werd de Porsche Club of America opgericht. Dit is tot op de dag van vandaag de grootste Porsche Club ter wereld. Een jaar later volgde de eerste  Porsche Club in Nederland, namelijk de Porsche Club Holland. In totaal zijn er 640 officieel erkende Porsche Clubs in meer dan 75 landen. Nederland telt zes erkende clubs. Samen organiseren ze elk jaar diverse evenementen. Voor meer informatie over de  Porsche Clubs in Nederland zie www.porsche.nl/clubs


Speciale expositie in Porsche Museum Stuttgart


Alle leden van de wereldwijde Porsche Clubs zijn gepassioneerde liefhebbers en daarmee belangrijke ambassadeurs van het merk. Daarom vindt tussen 26 mei en 26 augustus een speciale expositie plaats in het Porsche Museum in Stuttgart. Daarin wordt teruggeblikt op 60 jaar opvallende en spannende clubactiviteiten. Dit gebeurt aan de hand van (persoonlijke) foto’s, documenten en voertuigen. Tevens vindt er een ‘Concours d’Elegance’ plaats waarbij bezoekers hun favoriete Porsche kunnen aanwijzen. In totaal worden er twaalf bijzondere Porsches tentoongesteld waaronder de 12e in Zuffenhausen geproduceerde 356, een 968 Turbo S en een 911 Turbo Targa. Een zeer bijzondere auto in deze collectie is de 911 Turbo S (993) uit de privéverzameling van Dr. Wolfgang Porsche. Ook heel speciaal: een 914/6 GT uit 1970 en de 911 S Club Coupé. Dit model is ter ere van het 50-jarige jubileum van de Porsche Club of America in een oplage van 50 exemplaren geproduceerd. 


Exclusieve memorabilia 


In de Museum Shop zijn ter ere van 60 jaar Porsche Clubs enkele speciale items beschikbaar. Zo is er het 180 pagina’s tellende boek ‘60 years of Porsche Clubs’ met daarin de meest memorabele, mooie én spectaculaire ‘clubmomenten’ van de afgelopen 60 jaar. Het boek is er in het Engels en in het Duits en de prijs bedraagt € 14,90. Ook is er een speciale metalen ‘grille badge’ (€ 35,-) en een jubileum-pin (€ 5,-).