Leusden,
28
september
2015
|
12:09
Europe/Amsterdam

50 jaar Targa blijft een feest

Het 50-jarige bestaan van de Porsche 911 Targa is en blijft een bijzondere gebeurtenis. Op 27 september kwamen meer dan 100 Targa’s en hun eigenaren bijeen voor een ‘Targa & Coffee’ bij Museum Autoworld in Brussel. Dat draaide uit op een fraai schouwspel.

Ter ere van 50 jaar Targa heeft Museum Autoworld in Brussel een tentoonstelling ingericht waar alle zeven generaties Targa zijn vertegenwoordigd. De auto’s, waaronder een Nederlandse én een Belgische ‘Politie Porsche’, komen stuk voor stuk uit privécollecties. De expositie 50 jaar Targa is nog tot en met 1 november te bezoeken.

Alle Targa’s verzamelen!
Om 50 Jaar Targa een extra dimensie te geven, verzorgde Museum Autoworld op 27 september een Targa & Coffee. Dit was een open uitnodiging aan alle rijders van een 911 Targa. En van die uitnodiging werd gretig gebruik gemaakt! Op deze mooie nazomerdag met ideaal Targa-weer verzamelden zich meer dan 100 Targa’s op de prachtige Esplanade in het Jubelpark. Zo ontstond een expositie op zich. Onder de Targa’s bevonden zich bijvoorbeeld zeer vroege exemplaren met de afritsbare achterruit, maar ook waren er recentere exemplaren. Op de Esplanade waren zodoende alle generaties vertegenwoordigd. Een echte blikvanger was een 997 Targa in de kleur ’oro lingotto’ ofwel goudstaaf – volgens de eigenaar de enige Porsche die ooit in deze kleur werd geleverd. Andere opvallende verschijningen waren de Belgische jubileum-versie van Porsche Exclusive en natuurlijk de blauwe Nederlandse 911 Targa 4S Exclusive Edition die ter ere van het jubileum in een oplage van 15 exemplaren is vervaardigd. Juist deze auto was de meest gefotografeerde Targa van de dag.

Het feest van de details
Alle aanwezige Targa’s hadden op het eerste gezicht één ding gemeen: het zijn troetelkindjes. Dat zag je terug in blinkend lakwerk en smetteloze interieurs. Sommige eigenaren waren volledig ‘dressed for the occasion’. De Belgische wetgeving die gepersonaliseerde kentekens toelaat, was ook hier goed voor opvallende voorbeelden. Een 911 Targa met uit de jaren ’80 met als kenteken ‘AIR-911’ getuigt van een bijzondere band tussen man (m/v) en auto. Ook in Brussel werd weer duidelijk: voor de grote en trouwe schare liefhebbers is een Targa iedere dag feest.