Leusden,
18
maart
2016
|
15:52
Europe/Amsterdam

Voor groot en klein: International Porsche Collectors Day

Samenvatting

De International Porsche Collectors Day gaat zaterdag 4 juni op herhaling. De verzamelbeurs voor Porsche liefhebbers vindt plaats in de gebouwen van het gloednieuwe Porsche Classic Center in Heteren. Het wordt de grootste inpandige Porsche ruilbeurs van de wereld, meldt voorzitter Henk Koop van de Porsche Modell Club. De organisatoren verwachten duizenden verzamelaars en (ver)kopers vanuit de hele wereld.

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de nadruk bij de International Porsche Collectors Day op modelauto’s van het merk. Er is geen Porsche in de schaal 1:1 gebouwd of er is wel een miniatuurversie van. In Heteren zijn dan ook modellen aanwezig variërend van schaal 1:1 tot 1:220. Zo is onder meer ’s werelds grootste Porsche 356 miniatuur-collectie aanwezig. Deze is in handen van een gepassioneerde Nederlandse verzamelaar.

Vanzelfsprekend zullen ook andere Porsche automobilia op de beurs aanwezig zijn, meldt Koop. “Denk aan boeken, posters, magazines, brochures, kunst, design, gadgets, accessoires, reclameartikelen, telefoonkaarten en ook postzegels. Eigenlijk alles waar Porsche op staat.”

Voor de derde keer in Nederland

Het is de derde keer dat de International Porsche Collectors Day in Nederland wordt georganiseerd. De eerste Nederlandse editie vond in 2007 plaats in het Koopmanshuis in Leusden en trok vele duizenden bezoekers. Dat gold ook voor de tweede beurs die in 2011 in Naarden Vesting werd gehouden. De komende editie is net als voorheen gratis toegankelijk vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Porsche Classic Center Gelderland in Heteren is te vinden aan de Rijksweg A50 tussen Arnhem en ‘s-Hertogenbosch.