Leusden,
16
november
2015
|
14:48
Europe/Amsterdam

Vers van de pers: nieuwe Porsche 911 Carrera en Macan GTS

De Nederlandse vakpers heeft op Tenerife live kennisgemaakt met de nieuwe Porsche 911 Carrera en de Macan GTS. Dit zijn de eerste bevindingen.

Jaco Bijlsma, Autovisie : “De nieuwe 911 is (nog) meer dan ooit de ‘practical supercar’. Hij heeft een enorm breed werkgebied met veel koppel vanaf 1.700 tpm. En hij is toch hoogtoerig als je wilt.”

Jaco Bijlsma over de Macan GTS: “Een familieauto en sportauto in SUV-outfit. Voelt verbazend compact en agiel aan.”

Bas Heideman van TopGear Magazine over de nieuwe 911: “Het blijft verbijsterend hoe eenvoudig het is om érg hard te rijden met een 911. En dat gemak is er in deze nieuwe Carrera alleen maar groter op geworden.”

Over de Macan GTS: “Het is dat je zo’n vorstelijk uitzicht hebt en na een rit niet uit hoeft te klauteren – anders zou je zweren dat je zojuist niet in een SUV-achtige hebt gereden, maar in een sportwagen.”

 

Arjan Kropman van Auto Review over de 911: “Elke wijziging aan de 911 wordt onder een vergrootglas gelegd. De nieuwe turbomotor is geniaal. Als het geluid al minder is, maakt het prestatieniveau dat meer dan goed.” En over de Macan GTS: ”Als je dan toch aan een midi-SUV moet, dan maar aan de Macan GTS. De sportwagen in zijn segment.”

Marc Klaver van AutoWeek over de 911 Carrera: “De nieuwe turbomotor is fantastisch: hij heeft enorm veel trekkracht bij lage toerentallen en ook hoog in de toeren gaat hij ‘all the way’. Het geluid wordt daarbij steeds mooier. De nieuwe 911 levert ook enorm veel rijplezier door de directe respons op stuurbewegingen en de grip van het onderstel. Hij is ongekend goed.”