26
februari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Twee Porsche RS Spyders aan de start in Le Mans

Naast Sascha Maassen bestaat de rijdersbezetting van het Japanse NAVI Team Goh uit de Japanse routinier Seiji Ara en diens jonge landgenoot Keisuke Kunimoto. Voor de 20-jarige Kunimoto, afkomstig uit de Formule 3, wordt het zijn eerste deelname in Le Mans. Hij geldt als een talent: hij werd hij vorig jaar tweede in de eindstand van het Japans Formule 3-kampioenschap achter zijn teamgenoot, de Nederlander Carlo van Dam, en won de prestigieuze Formule 3-race van Macau. Seiji Ara won samen met het team Goh in 2004 al het algemeen klassement tijdens de 24 Uur van Le Mans.


Emmanuel Collard rijdt samen met de beide Denen Casper Elgaard en Kristian Poulsen voor het team Essex. Dit team komt voor het eerst met Michelin-banden in actie, het bandenmerk waarop de andere Porsches vorig jaar al reden. In vergelijking met het afgelopen seizoen is de Porsche RS Spyder op een aantal punten aangepast, hetgeen noodzakelijk werd door een wijziging in de reglementen. Zo is de begrenzer van de luchtinlaat aanzienlijk verkleind, waardoor het vermogen van de 3,4-liter V8-motor afnam van 476 naar 440 pk. Ook de achtervleugel en de bodemplaat werden aangepast aan de gewijzigde reglementen.


“Ik ben blij dat er met Goh en Essex ook dit jaar weer twee professioneel werkende klantenteams met een Porsche RS Spyder in Le Mans zullen deelnemen”, zegt Hartmut Kristen, sportdirecteur van Porsche. “Afgelopen jaar zette de auto de snelste rondetijd van alle auto’s in de LMP2-klasse neer, bleek het betrouwbaarst en ook het zuinigst van alle sportprototypes. We hebben de auto aangepast aan de nieuwe reglementen en ik ben ervan overtuigd dat de beide RS Spyders ook dit jaar de te kloppen auto’s in de LMP2-klasse zullen zijn.” Ter voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans zullen beide Porsche-teams deelnemen aan de 1000-kilometer-race op 10 mei op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps.