15
september
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Spectaculaire seizoensfinale Porsche Mobil1 Supercup

De kwalificatie op zaterdag werd verreden op een opdrogende baan, hetgeen het vinden van de juiste afstelling voor de coureurs niet eenvoudig maakte. Patrick Huisman (IRWIN Racing) kwalificeerde zich als vijfde, Jeroen Bleekemolen was achtste, maar alle andere Nederlandse rijders eindigden in de achterhoede: Paul van Splunteren (HSF Porsche Eindhoven) 20e, Sebastiaan Bleekemolen (Bleekemolen’s Race Planet) 21e, Michael Bleekemolen (Racing Team Jetstream) 26e, Simon Frederiks (HSF Porsche Eindhoven) 28e en Tim Buijs (Bleekemolen’s Race Planet) 30e.


In de race reed Jeroen Bleekemolen al in de beginfase sterk naar voren en werd uiteindelijk als derde geklasseerd, waarmee hij voor de tiende keer in twaalf wedstrijden op het podium eindigde. Na een sterk gereden inhaalrace werd Tim Buijs 14e, gevolgd door Michael Bleekemolen (15e), Patrick Huisman (17e), Jaap van Lagen (19e), Sebastiaan Bleekemolen (25e), Paul van Splunteren (26e) en Simon Frederiks (28e). In de eindstand van de Porsche Mobil1 Supercup heeft Jeroen Bleekemolen 192 punten. Patrick Huisman sluit het seizoen als derde af met 99 punten. De overige Nederlanders in de eindrangschikking: Jaap van Lagen 6e (94 punten), Sebastiaan Bleekemolen 16e (44 punten), Tim Buijs 23e (14 punten), Paul van Splunteren 25e (8 punten), Simon Frederiks 26e (7 punten) en Michael Bleekemolen 29e (2 punten).


Nederlandse Porsche-coureurs op podium met RS Spyder in Silverstone


Ook in de vijfde en laatste race van het seizoen in de Le Mans Series, de 1000 km van Silverstone, eindigden de Nederlandse Porsche-coureurs op het podium. Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur won voor de vierde keer dit seizoen de LMP2-klasse met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn in de Porsche RS Spyder. Het team stond al vast als kampioen in het teamklassement en Jos Verstappen had al eerder de rijderstitel veroverd. “Het is een fantastisch seizoen geweest waarin we fraaie successen hebben behaald”, aldus Verstappen, die voor het eerst in de sportwagens actief was. Ook Peter van Merksteijn was tevreden: “ik ben er trots op dat we met onze prestaties in het eerste seizoen van de Porsche RS Spyder in Europa iets hebben kunnen bijdragen aan de rijke racehistorie van Porsche.”


Tijdens de race in Silverstone voor niet minder dan 53.000 bezoekers eindigde Jan Lammers met zijn teamgenoten Didier Theys en Fredy Lienhard in de Porsche RS Spyder van het Zwitserse Horag Racing als tweede. “Een mooie manier om het seizoen af te sluiten”, aldus de Zandvoorter.