Leusden,
20
september
2015
|
21:03
Europe/Amsterdam

Porsche zet zegereeks in WEC voort met winst in Texas

Porsche voegde dit weekend in het World Endurance Championship (WEC) opnieuw een overwinning toe aan het conto van de Porsche 919 Hybrid. Na de dubbels tijdens de 24-Uur van Le Mans en meer recent op de Nürburgring, won de geavanceerde hybride LMP1-racer dit weekend wederom, in het Amerikaanse Austin. Na de zes uur lange race waren het Timo Bernhard, Brendon Hartley en Mark Webber die als eersten het zwart-wit geblokt passeerden.

Met deze overwinning in de vijfde van in totaal acht ronden heeft Porsche met de innovatieve 919 Hybrid nu de derde race op rij van dit seizoen gewonnen. Dankzij deze zege is Porsche in de stand om het World Endurance Championship voor de constructeurs wederom verder uitgelopen. Het merk gaat aan de leiding met 220 punten, gevolgd door Audi (184 punten).

Een-twee voor Porsche 911 RSR in GTE-Pro
Op de Texaanse omloop was er tevens succes voor de Porsche 911 RSR, die in de GTE-Pro klasse zegevierde met een een-twee overwinning. Richard Lietz en Michael Christensen finishten met hun 911 RSR vóór hun Porsche Team Manthey teamgenoten Frédéric Makowiecki en Patrick Pilet.

Dankzij deze overwinning heeft Richard Lietz zijn voorsprong in het WEC-kampioenschap voor GT-coureurs verder uitgebreid. In de stand bij de teams staat Porsche Team Manthey nu bovenaan, in de strijd om de constructeurs bezet Porsche nu de tweede plek met nog drie races te gaan: Fuji/Japan, Shanghai/China en Manama/Bahrein.