Leusden,
23
november
2020
|
06:00
Europe/Amsterdam

Porsche Unseen: vier tot nu toe geheime spin-offs

Met de unieke ‘Unseen’-serie opent Porsche de poorten van de geheime archieven van het ontwikkelingscentrum. Deel twee zoomt in op vier spin-offs – variërend van een ‘Bergspyder’ tot rallyauto's en een Le Mans-legende.

Porsche Boxster Bergspyder (2014)

De Porsche 909 Bergspyder was de lichtste racewagen die Porsche ooit in de autosport heeft ingezet - hij woog slechts 384 kilogram. Met de Porsche Boxster Bergspyder, een rijdend prototype, maakten Michael Mauer en zijn ontwerpteam een buiging voor deze legendarische sportwagen. Tegelijkertijd toonden ze aan dat de Boxster 981-serie met zijn lage gewicht en krachtige middenmotor ook geschikt is om de scherpe bochten van de Alpen te overwinnen.

Porsche 911 Vision Safari (2012)

Geen enkel ander automerk kan de thema's sportwagens en offroad zo geloofwaardig combineren als Porsche. De Porsche 911 Vision Safari is gemaakt in 2012 en is gebaseerd op de 991 generatie 911. Met zijn verhoogde chassis, versterkte wielkasten, massieve bumpers en op de autosport geïnspireerde cockpit doet de studie denken aan de legendarische 911 Safari, die in de jaren 70 de East African Safari Rally heeft gereden.

Porsche Le Mans Living Legend (2016)

Deze extreme sportwagen op basis van de Porsche Boxster doet denken aan de baanbrekende Porsche 550 racecoupé die in 1953 aan de start stond van de 24 uur van Le Mans. De voorste en achterste motorkap openen in tegengestelde richting en de brandstof wordt aangevoerd via een centraal vulpunt aan de voorzijde. Achterin heeft Porsche een krachtige achtcilindermotor met een overweldigend geluid gemonteerd.

Porsche Macan Vision Safari (2013)

De Porsche Macan is een echte offroader - en vrijwel voorbestemd om zijn veelzijdigheid te bewijzen op onverharde wegen van extreme rally’s. Dit inspireerde het designteam in Weissach om de Porsche Macan Vision Safari te creëren… een offroad driedeursmodel op extra robuuste wielen.