25
maart
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Porsche meest betrouwbare automerk volgens J.D. Power

In de Vehicle Dependability Study (VDS) draait het om de (on)gevoeligheid voor mankementen van auto’s van drie jaar oud. Het onderzoek van dit jaar richtte zich dan ook op modellen die in 2007 nieuw zijn afgeleverd. De score wordt daarbij uitgedrukt in een getal. Hoe lager dit getal, des te beter de kwaliteit en hoe probleemlozer een auto. In totaal zijn er bij de studie van dit jaar bijna 40 merken beoordeeld. Daarbij bleek de gemiddelde merkenscore 155 te bedragen. De slechtste score was 255. Porsche kwam uit op een score van 110 en werd daarmee uitgeroepen tot het meest betrouwbare automerk. Slechts vijf van alle beoordeelde automerken wisten een score onder de 120 te realiseren.

De Vehicle Dependability Study biedt consumenten belangrijke informatie over de betrouwbaarheid van merken en modellen, maar hij wordt ook door fabrikanten gebruikt om betere auto’s te ontwerpen en te bouwen.Oorzaak en gevolg

Met de aansprekende resultaten in de Vehicle Dependability Study zet Porsche een fraaie lijn door. In 2007 (het jaar waarop de VDS betrekking had) behaalde het merk ook topscores bij de zogenaamde Initial Quality Study. Daarbij meet J.D. Power de mate van tevredenheid van klanten over de eerste 90 dagen na aanschaf van een nieuwe auto.Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn naast sportiviteit dé kernkwaliteiten van Porsche. Dat wordt nog eens treffend geïllustreerd door het feit dat ruim 70% van alle ooit geproduceerde Porsche-modellen nog steeds in rijdende staat is. Om dat zo te houden, bieden de officiële Porsche Centra van Nederland Porsche Classic aan: een speciaal onderhoud- en serviceprogramma dat volledig is afgestemd op de wensen en eisen van eigenaren van (semi-)klassieke Porsches.