Leusden,
23
mei
2016
|
12:25
Europe/Amsterdam

Porsche liefhebbers massaal naar Best

Samenvatting

Het PUUR Porsche Treffen vierde op zondag 22 mei zijn vijfde lustrum in Best. Het was al het grootste Porsche-evenement van België en Nederland, maar deze editie was ondanks een spatje regen drukker dan ooit.

Hoeveel Porsches en bezoekers er precies geweest zijn weet de organisatie van het Nederlandse Porscheblad PUUR op het moment van schrijven niet, maar het waren er weer meer dan vorig jaar. Toen stonden er ruim 1500 Porsches op de oevers van Aquabest in Best. De duizenden bezoekers van het gratis toegankelijke evenement troffen ook dit jaar weer een dwarsdoorsnede aan van wat Porsche door de jaren heen heeft gefabriceerd: van de eerste 356 tot de laatste generatie van de 911, de 918, Boxsters, Caymans, Panamera’s en Cayennes, en alle representanten van de jarige Transaxle modellen 924, 944, 968 en 928. Taxateurs trokken het terrein van Aquabest rond om de fraaiste Porsches te keuren en te selecteren voor het Concours d’Elegance. Overall winnaar was een liefhebber met zijn smetteloze 964 Speedster met slechts 20.000 kilometer op de teller. Een uniek luchtgekoeld exemplaar in de kleur Speedgelb, waar geen krasje of stofje op te vinden was.

Porsche liefhebbers komen dit jaar nogmaals aan hun trekken. Pon Porsche Import verzorgt zaterdag 18 juni de eerste Porsche Classic Day  op de Pon-campus in Leusden. Daar krijgen eigenaren en fans alle kans om zich onder te dompelen in de historie van het merk Porsche. Ook dit evenement is gratis toegankelijk.