10
februari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Live restauratie op stand Porsche Museum tijdens Retro Classics

‘Met onze museumstand slaan we een nieuwe weg in’, vertelt Achim Stejskal, directeur van het Porsche Museum. ‘We hebben een werkplaats ingericht, waar zich de restauratie voor de ogen van het publiek voltrekt.’ Net als in het museum zelf kunnen bezoekers vanachter een glazen wand bij wijze van spreken over de schouders van de Porsche-experts meekijken. Op de stand werken zij aan de Porsche 911 SC/RS met chassisnummer 001.

Dit witte prototype uit 1983 was met het oog op gewichtsbesparing zijn tijd ver vooruit. Spatborden, kofferdeksel en portieren zijn van aluminium, en de bumpers van met glasvezel versterkt kunststof.

Het nieuwe standconcept is ook doorgetrokken in de werkplaats ‘achter glas’. ‘De beide technici die hier werken, maken gebruik van een wit gelakte hefbrug en witte werkbanken’, aldus Stejskal.Exclusieve blikvangers

Op de stand kunnen bezoekers bovendien drie exclusieve Porsches uit de rijke, zestigjarige enduranceracehistorie van het merk bewonderen. Ten eerste is er de Porsche 356 SL; met deze klassieker boekte Auguste Veuillet, destijds de Franse Porsche-importeur, in 1951 de eerste klassezege voor Porsche. Verder is de Porsche 908 Langheck Coupé te zien, waarmee fabriekscoureurs Hans Herrmann en Gérard Larrousse in 1969 net naast de eindoverwinning grepen. Ze zorgden echter wel voor een van de spannendste finales in de historie van Le Mans. De derde specialiteit is de Porsche 911 GT3 RSR, waarmee de fabriek in de laatste 24-uursrace op de Nürburgring zegevierde.

Voor Porsche-liefhebbers is ook het nodige te vinden in de museumshop op de stand. Daar liggen bijvoorbeeld de boeken van Edition Porsche-Museum – de eigen uitgeverij van het Porsche Museum. Verder is er een keur aan hebbedingetjes, zoals sleutelhangers, pins, ansichtkaarten en metalen platen met historische motieven. Techniekliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het naslagwerk Die Betriebsanleitung en de museumshop trakteert verzamelaars van schaalmodellen op een selectie Porsche-miniaturen.Waar en wanneer

De stand van het Porsche Museum is te vinden in Hal 1, stand 27 van de Landesmesse in Stuttgart, Messepiazza 1. Er zijn rondleidingen mogelijk van dertig minuten en voor kinderen zijn er tal van activiteiten.

Retro Classics is geopend van 22 tot en met 25 maart 2011. Op 24 maart is er een speciale gast: Walter Röhrl, tweevoudig wereldkampioen rally’s, is dan om 11.00 uur op de stand aanwezig om handtekeningen uit te delen.