14
maart
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Goede start Porsche in American Le Mans series

Titelverdediger Timo Bernhard uit Duitsland, die de auto tijdens de race deelt met Romain Dumas (Frankrijk) en Emmanuel Collard (Frankrijk), liet in zijn Porsche # 7 RS Spyder een tijd noteren van 1:45.220 minuten. Het team van Bernhard staat daarmee op de tweede startrij en was het snelst in hun gewichtsklasse LMP2 (sportprototypen met een vermogen tot 475 pk en een minimaal gewicht van 800 kilogram).

`Bij zo’n lange race als dit is de startpositie niet zo heel belangrijk, maar het is een geweldige plaats`, reageerde Timo Bernhard. `We hebben laten zien dat we de informatie die we tijdens tests in de winter verzamelden, met succes hebben toegepast. Onze auto heeft een ideale set-up voor het lastige circuit van Sebring, daarom zijn we erg optimistisch over de race.`Jan Lammers op zesde startrij

De Nederlander Jan Lammers vertrekt in Sebring, met zijn teamgenoten Fredy Lienhard uit Zwitserland en Didier Theys uit België, vanaf de zesde startrij in zijn RS Spyder. Lammers racet in het Zwitserse privéteam Horag Racing, dat ondersteuning krijgt van Porsche. Het team van Lammers rijdt de 12-uursrace van Sebring dit jaar voor het eerst.De Duitser Sacha Maassen toonde zich het snelst ná Timo Bernhard en staat daardoor met zijn Penske Racing RS Spyder op de derde startrij. Maassen deelt zijn Porsche met de Amerikaan Patrick Long en de Australiër Ryan Briscoe. Achter dit team staat de derde Porsche RS Spyder in de race, namelijk die van Dyson Racing met de coureurs Marino Franchitti (Groot-Brittannië), Butch Leitzinger (VS) en Andy Lally (VS). De tweede Porsche RS Spyder van dit team, met coureurs Chris Dyson (VS) en Guy Smith (Groot-Brittannië), staat daar een rij achter.De 12-uursrace van Sebring is de oudste race met sportauto’s in Amerika en is onderdeel van de American Le Mans Series (ALMS) die in 1999 voor het eerst werd georganiseerd. De regels in deze competitie zijn hetzelfde als in de 24 Uur van Le Mans. Het ALMS-kampioenschap omvat in totaal elf races in de Verenigde Staten en Canada. Traditionele hoogtepunten van het kampioenschap zijn de 12-uursrace van Sebring en de ‘Petit Le Mans’-race in Road Atlanta. De ALMS is de Amerikaanse tegenhanger van de Europese Le Mans Series. De klasse LMP1 betreft auto’s met een vermogen tot 750 pk en een minimaal gewicht van 925 kilo.De eerste tien teams in de uitslag van de kwalificatie voor de 12-uursrace van Sebring, Florida:1. Capello/McNish/Kristensen, Audi R10 (LMP1), 1:43.195 min.

2. Minassian/Sarrazin/Lamy, Peugeot 908 (LMP1), 1.076 behind

3. Luhr/Rockenfeller/Werner, Audi R10 (LMP1), 1.895

4. Dumas/Bernhard/Collard, Porsche RS Spyder (LMP2), 2.025

5. Maassen/Long/Briscoe, Porsche RS Spyder (LMP2), 2.804

6. Fernandez/Diaz, Acura ARX (LMP2), 2.834

7. Franchitti/Leitzinger/Lally, Porsche RS Spyder (LMP2), 3.153

8. Herta/Fittipaldi/Andretti, Acura ARX (LMP2), 3.437

9. Field/Field/Berry, Lola B06/10 (LMP1), 4.183

10. Smith/Dyson, Porsche RS Spyder (LMP2), 4.372