02
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

911 Sport Classic voor 250 pure liefhebbers

De uiterst exclusieve 911 Sport Classic is in een periode van drie jaar ontwikkeld door Porsche Exclusive, de speciale afdeling die zich bezighoudt met het personaliseren en verder verfijnen van Porsches. De 911 Sport Classic is technisch gebaseerd op de achterwielaangedreven Carrera S.


Een opvallend kenmerk is de vaste achterspoiler op de motorkap met een nieuw design. Deze herinnert aan de onvergetelijke 911 Carrera RS 2.7 uit 1973, waarvan de achterspoiler vanwege zijn vorm ook wel liefdevol ducktail werd genoemd. De motorkap van de 911 Sport Classic is voorzien van een verchroomd opschrift. En ook het nieuwe double-bubble roof is kenmerkend voor het verleden. Dit designelement legt zowel de link met de supersportwagen Carrera GT als met de vroege jaren uit het motorsportverleden van Porsche. In die dagen vervulde deze kenmerkende dakvorm vooral een praktische rol: plaats bieden aan lange coureurs met een racehelm. De 44 mm bredere carrosserie achter en de daarbij behorende extra forse spoorbreedte samen met de indrukwekkende Sport Design-aankleding zorgen voor een extra sportieve look.


De Porsche 911 Sport Classic, beschikt over de 3,8-litermotor met directe inspuiting die goed is voor 300 kW (408 pk). De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De PCCB-remmen (Porsche Ceramic Composite Brakes) en het mechanisch sperdifferentieel onderstrepen nog verder het sportieve karakter van de auto, net als het PASM-sportonderstel dat de auto 20 mm lager op de weg zet.


De 911 Sport Classic van Porsche Exclusive staat op de nieuwe 19 inch Sport Classic wielen, die de klassieke look hebben van de toenmalige, zogeheten Fuchs-velgen. Ze hebben een zwart gelakte velgster, een hoogglans gepolijste velghoorn en dragen een meerkleurig Porsche embleem op de wielnaafafdekking. Details die nog eens duidelijk maken dat het hier om een unieke Porsche gaat.


Nieuwe materialen

Het bijzondere interieur is een visitekaartje van Porsche Exclusive dat hiermee aangeeft wat het in huis heeft. Nieuwe materialen, waarvan een aantal zelfs nooit eerder door Porsche is gebruikt, zijn toegepast. Een voorbeeld: het ‘gevlochten’ leder op de zittingen en deurpanelen die bestaan uit geweven lederen strips en garen. Het dashboard, voorzien van de nodige extra’s, is uitgevoerd in leder in de tint ‘Espresso’ dat fraai contrasteert met het Sport Classic Grey, de unieke kleur waarin de auto exclusief wordt uitgevoerd.


De verkoop van de Porsche 911 Sport Classic begint in januari 2010. De basisprijs bedraagt € 276.300 inclusief BPM en BTW. Tegelijkertijd met de introductie van de 911 Sport Classic brengt Porsche Design Driver’s Selection enkele op de kleurstelling van de nieuwe Porsche gebaseerde artikelen, zoals een aluminium trolley in gelimiteerde oplage, een polo, een pet en een sleutelkoord. En, vooruitlopend op de echte, een schitterend 1:43 model van deze bijzondere uitvoering van de 911.