Leusden,
28
april
2016
|
19:00
Europe/Amsterdam

Porsche treffen in Dinslaken

De Duitse Porscheclub Düsseldorf werkt hard aan de organisatie van de vijftiende Internationaler Club-Day der Porschefreunde. Het Porsche treffen op de drafrenbaan in Dinslaken vindt traditioneel op 1 mei plaats – de Dag van de Arbeid - en trekt jaarlijks vele Porsche fans uit heel Europa. Vorig jaar waren er meer dan 2.500 Porsches aanwezig, waaronder een opmerkelijk groot aantal uit Nederland. Dinslaken is nog geen uur rijden vanaf Arnhem.

Vanaf acht uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags zijn alle modellen van Porsche welkom in de Duitse plaats; van de allereerste 356 tot klassieke Porsche tractoren en van 924 tot de nieuwste Boxster en 911. Voor de bezoekers is elk jaar een min of meer vast programma samengesteld. Dit treffen is bijvoorbeeld niet compleet zonder concours d’Elegance. Ook zijn vele clubs, dealers, tuners en handelaren met stands in Dinslaken aanwezig. Het treffen is ook weer een walhalla voor liefhebbers van modellen, folders en andere Porsche-automobilia, die ruimschoots te vinden zullen zijn op de voormalige paardenrenbaan.

De Porscheclub Düsseldorf claimt het allergrootste Porsche treffen ter wereld te organiseren. Sinds 2008 staat Dinslaken vermeld in het Guinness Book of Records. Maar sinds vier jaar wordt het treffen op de hielen gezeten door het Nederlandse PUUR Porsche treffen dat in mei in Best plaatsvindt. Bij de laatste editie in 2015 telde de organisatie niet-officieus al een vergelijkbaar aantal Porsches.

Adres: Drafrenbaan Dinslaken
Bärenkampallee 25
46535 Dinslaken
De toegang bedraagt € 25,00 per Porsche inclusief één inzittende.