Porsche rijders laten zich opzettelijk flitsen

Samenvatting

Je laten flitsen in je Porsche zonder een boete op de mat te krijgen? Binnenkort kunnen Nederlandse eigenaren van een klassieke Porsche zich in hun geliefde bolide laten fotograferen zonder justitiële consequenties. Het enige dat ze daarvoor hoeven te doen, is datgene waarvoor hun klassieker bedoeld is: rijden. Zij kunnen zich voor deze actie overigens gewoon aan de maximumsnelheid houden.

Porsche presenteert Into the Frame: routes speciaal voor Porsche rijders, waar ze op een fotogeniek punt tijdens de route stijlvol worden gefotografeerd door een professionele, geautomatiseerde cameraopstelling. Een afdruk van de foto kunnen zij vervolgens ophalen in een van de 8 Porsche Centra en de foto wordt opgenomen in het Porsche boek ‘Into the Frame’, dat in de zomer van 2017 in zeer beperkte oplage wordt uitgebracht.

Voor dit buitenkansje werd een samenwerking aangegaan met autofotograaf David de Jong, zelf een voormalig Porsche rijder. "Als fotograaf ben je continu bezig om de optimale instellingen te vinden voor het perfecte shot. Nu geef ik dat uit handen”, vertelt de Jong. “Dat is best spannend. De techniek en de Porsche rijder bepalen hoe het eindresultaat eruit komt te zien, maar mijn naam komt er wel onder te staan. Dan wil je wel dat het echt goed wordt." Alle actiefoto’s zullen te zien zijn op www.intotheframe.nl en komen uiteindelijk samen in het fotoboek, dat eenmalig verschijnt.

Van 8 april tot en met 28 mei 2017 heeft elk van de acht Nederlandse Porsche Centra een route uitgezet in zijn regio. De eerste route in Noord-Holland in het weekend van 8 en 9 april is uitgezet door Porsche Centrum Amsterdam; in de weekenden daarna kan er steeds een route gereden worden in de regio van één van de andere zeven Porsche Centra. Bij het ophalen van de foto krijgen de Porsche rijders ook een originele Porsche Documentatiemap voor hun klassieker cadeau.

“Hoewel sommige nieuwsberichten over een Porsche als investeringsobject anders doen vermoeden, is het in onze ogen het allerbelangrijkste dat eigenaren van een klassieke Porsche rijplezier beleven aan hun auto”, zegt Jasper Koek van Porsche Nederland. “En hoe kan dat beter dan tijdens een prachtige route door Nederland? Met op de koop toe een unieke foto van jou, rijdend in je auto, en een plekje in een bijzonder fotoboek.

Een Porsche krijgt de classificatie ‘Classic’ zodra het minimaal 10 jaar geleden is dat het laatste exemplaar van het betreffende type van de band liep. Alle Nederlandse eigenaren van zo’n type Porsche kunnen aan de foto-actie deelnemen. Voor meer informatie over de routes en het aanmeldingen: www.intotheframe.nl.